Aplikacija

Mobilna aplikacija BrezKazni.si omogoča anonimno medsebojno obveščanje med vozniki. Voznik, ki opazi radar ali policijsko kontrolo s pomočjo aplikacije obvesti ostale voznike v okolici le te.
Ne, ker jih ne potrebujemo. Mobilna aplikacija BrezKazni.si je anonimna, uporabljamo zgolj zakodirano ime naprave (nemogoče ga je dekodirati) za namene lociranja pri dodajanju in obveščanju.
Ne. Mobilna aplikacija BrezKazni.si je anonimna.
Mobilna aplikacija BrezKazni.si je na voljo za pametne telefone z operacijskim sistemom Android (4.1 in novejši) ali iOS (8.0 in novejši) in vgrajenim GPS sistemom. Mobilno aplikacijo si lahko na pametni telefon naložiš brezplačno: za telefone z operacijskim sistemom Android obišči Google Play (klikni tukaj), za telefone z operacijskim sistemom iOS pa App Store (klikni tukaj). Aplikacija ni na voljo za telefone z drugim operacijskim sistemom.
Da. Uporaba in delovanje aplikacije je enako povsod, ne glede na državo. Kadar gostuješ v tujem omrežju, bodi previden pri prenosu podatkov v tujini.
Da, svetujemo ti, da imaš vedno nameščeno zadnjo verzijo, ki je na voljo. Z vsako novo verzijo odpravljamo hrošče in izboljšujemo delovanje aplikacije.
Povratna informacija služi, da nam sporočiš ali kje obstaja nov stacionarni radar, če kakšnega stacionarnega radarja ni, kakšno težavo oz. hrošča, pohvalo, kritiko, ipd. Na povratno informacijo ne moremo odgovoriti.
Obvestilo služi obveščanju o pomembnih popravkih aplikacije, ki lahko vplivajo na samo delovanje le te. Če posodobitev ni tako nujna in popravki ne vplivajo na samo delovanje aplikacije, obvestil glede posodobitev ne boš prejel.
Če si nam sporočil, da stacionarnega radarja ni več, bo kmalu popravljeno. Razumeti je potrebno, da potrebujemo več povratnih informacij, ne moremo takoj izbrisati. Prav tako, če si nam sporočil novega, pa še ni dodan, je to enako, lahko pa je tudi težava, da nam nisi sporočil natančne lokacije.
V nastavitvah delovanja imaš možnost, da označiš s kljukico, da želiš imeti prižgan zaslon med uporabo aplikacije in s to nastavitvijo boš ko uporabljaš aplikacijo imel vedno prižgan zaslon. To lahko vpliva tudi na večjo porabo baterije.
Pošlji nam tvoje vprašanje na e-poštni naslov: [email protected], v najkrajšem možnem času ti bomo odgovorili.

Obveščanje

Izpolnjeni morajo biti naslednji pogoji:
1. Zagnana aplikacija ali delovanje aplikacije v ozadju.
2. Vključena lokacija GPS (lokacijske storitve).
3. Vključen prenos mobilnih podatkov (za prejemanje ažurnih podatkov).
4. V tvoji okolici oz. bližini (dosegu) mora biti vsaj en aktiven radar ali policijska kontrola.
Aplikacijo BrezKazni.si postaviš v ozadje enako, kot večino drugih aplikacij. Na največ mobilnih napravah aplikacijo v izvajanje v ozadju postaviš tako, da pritisneš tipko "Domov" (angl. Home Button). Na določenih mobilnih napravah je pa tako, da držiš tipko "Domov" (angl. Home Button). Ali se na tvoji mobilni napravi aplikacijo postavi v ozadje s pritiskom ali držanjem tipke "Domov" (angl. Home Button-a), moraš ugotoviti sam, ker ti težko pomagamo, saj ne vemo kakšna je tvoja mobilna naprava.
Android

Ko aplikacija deluje v ozadju si o tem vedno obveščen. Na mobilnem telefonu z operacijskim sistemom Android, če odpreš "hitre nastavitve in obvestila", zagledaš tudi obvestilo o tem, da se aplikacija BrezKazni.si izvaja v ozadju (glej sliko).

Android

Mobilni telefon z operacijskim sistemom Android ima dva načina, da si seznanjen, da se aplikacija izvaja v ozadju. Če obvestil ne pogledaš, lahko vseeno vidiš ikono v levem zgornjem kotu, ki te seznanja s tem, da aplikacija teče v ozadju (glej sliko).

iOS

Na mobilnem telefonu z operacijskim sistemom iOS si prav tako seznanjen, ko se aplikacija BrezKazni.si izvaja v ozadju. Na vrhu se pojavi modra vrstica v kateri je to tudi izpisano (glej sliko). V kolikor v nastavitvah dovoliš izvajanje v ozadju, izklopiš oz. skriješ to modro vrstico z izpisom, da aplikacija uporablja tvojo lokacijo.

Privzeto je nastavljeno na 2 obvestili za posamezni radar ali policijsko kontrolo. V nastavitvah si lahko spremeniš, da prejmeš od 1 do 3 obvestila za posamezni radar ali policijsko kontrolo. Obvestila za stacionarne radarje lahko izklopiš v nastavitvah.
Da. Aplikacija potrebuje za delovanje lokacijo GPS, saj s pomočjo le te določa tvoj položaj in hkrati prejemanje obvestil. Svetujemo ti, da če tvoj telefon omogoča visoko natančnost lokacije GPS, da jo vključiš, ker bo aplikacija delovala veliko boljše.
Ažurnost podatkov je predvsem odvisna od števila uporabnikov aplikacije, saj deluje po principu voznik vozniku.
Podatki v aplikaciji se osvežujejo ob zagonu aplikacije, preiskovanju območja in če je aplikacija prižgana med premikanjem oz. vožnjo.
Stacionarni radar je stalno vstavljen v bazo radarjev. Dodajanje ali brisanje ni omogočeno uporabnikom aplikacije. Stacionarne radarje si lahko izklopiš v nastavitvah. Seznam stacionarnih radarjev ni nujno, da je povsem natančen, zato se bomo zavzemali, da soustvarili skupaj še boljšo bazo.

Si zaznal odstranitev ali namestitev stacionarnega radarja? Sporoči nam, kar se da čim bolj natančno lokacijo preko mobilne aplikacije BrezKazni.si kot povratno informacijo ali pa nam piši na e-poštni naslov: [email protected].
V nastavitvah imaš možnost "Upoštevaj stacionarne radarje", kjer je privzeto nastavljeno, da jih aplikacija upošteva, kar ponazarja kljukica. Če kljukico odstraniš, s tem izklopiš tudi obveščanje in vidnost stacionarnih radarjev.
Vsi radarji in policijske kontrole se sistemsko brišejo po 120 minutah (2 urah) glede na čas objave. Voznik, ki zapelje mimo prejme obvestilo in lahko sporoči, da na tej lokaciji ni radarja ali policijske kontrole. Pri zadostnem številu odzivov se radar ali policijska kontrola nemudoma izbriše ne glede na čas objave.
Da radarja ali policijske kontrole na določeni lokaciji ni lahko sporočijo zgolj vozniki, ki so se peljali mimo in prejeli obvestilo. V obvestilu imaš možnost "Ni ga več” ali “Ni je več”. Če si obvestilo spregledal oz. zaprl lahko to sporočiš s pomočjo obiskanih lokacij, kjer lahko izbereš posamezno obiskano lokacijo.
V odziv imaš možnost "Še je tukaj", s katero poveš, da je radar ali policijska kontrola še vedno tam, na tistem mestu. Če to storiš, lahko pomagaš, da skupaj z drugimi uporabniki podaljšate čas, da se radar ali policijska kontrola samodejno ne izbriše po 2 urah.
V nastavitvah imaš možnost nastavitve osveževanja tvoje GPS lokacije. Manjša je izbrana razdalja, bolj natančno je osveževanje in večja je poraba baterije. Če izbereš 100 m, mobilna naprava vsakih 100 m pridobiva tvoj GPS, v kolikor nastaviš 10 m se pa tvoja lokacija osvežuje vsakih 10 m. Pri osveževanju na 10 m je 10x večja poraba baterija, kot je to pri 100 m.
V nastavitvah imaš možnost nastavitve koliko sekund pred radarjem ali kontrolo bi rad prejel obvestilo. Pod izbrano možnostjo je spodaj tudi izpisano pri kakšni hitrosti ter koliko metrov prej boš prejel obvestilo. Ta čas je izračunan približno, saj nanj vpliva tudi osveževanje GPS lokacije.
V nastavitvah imaš možnost, da "Omogoči zvok za obvestila" in če želiš, da si zvočno opozorjen označiš s kljukico.
V nastavitvah imaš možnost, da "Omogoči zvok za obvestila" in če ne želiš, da si zvočno opozorjen odznačiš kljukico.
Da, v kolikor imaš v nastavitvah omogočen zvok za obvestila in nastavljeno želeno glasnost (večja od 0%).

Uporaba

Radar – zajema merjenje hitrosti.
Policijska kontrola – splošna kontrola prometa.
Opozorilo: voznik še vedno lahko iz kateregakoli razloga objavi radar namesto policijske kontrole ali obratno.
Na začetnem zaslonu klikneš na gumb “Dodaj radar / kontrolo”. Privzeto je izbrana tvoja trenutna lokacija, ki jo lahko po želji tudi spremeniš. Ko si nastavil želeno lokacijo, potrdiš s klikom na gumb “Radar” ali “Kontrola”. Po zaključku dodajanja so vozniki v okolici s to lokacijo že seznanjeni. V kolikor v izbrani okolici že obstaja radar ali policijska kontrola te aplikacija o tem tudi obvesti.
Klikneš kjer želiš in se bo ikonica trenutne lokacije premaknila. Po zemljevidu se lahko tudi premikaš s preprostim potegom prsta, lahko želeno območje tudi zmanjšaš ali povečaš (enako kot slike).
Da, vendar samo svoje dodane, ki nimajo aktivnosti voznikov in jih najdeš v mojih lokacijah.
Vidiš lahko vse radarje ali policijske kontrole, ki so v območju maksimalno do 30 km glede na tvojo trenutno lokacijo.
V obiskanih lokacijah so vsi radarji in policijske kontrole, ki si jih obiskal (za katere si prejel obvestilo) in za njih nisi podal povratne informacije (zahvale ali da radarja/policijske kontrole ni).
V mojih lokacijah vidiš vse aktivne radarje in policijske kontrole, ki si jih dodal oz. sporočil. Na tem seznamu ni radarjev in policijskih kontrol, ki so že odstranjene oz. neaktivne.
Si opazil radar ali policijsko kontrolo, ki je na lažni lokaciji? Sedaj jo lahko prijaviš. Prijavo zlorabe lahko sporočiš na več različnih načinov. Na seznamu, kjer vidiš radarje in policijske kontrole v območju do 30 kilometrov, klikneš na izbrano lokacijo in zatem na obvestilu izbereš "Prijavi zlorabo". Na enak način lahko sporočiš tudi, če na zemljevidu klikneš na "pin". Spremenili smo tudi obvestila, ki jih prejmeš, ko se približuješ lokaciji radarja ali policijske kontrole in v primeru, da meniš, da je lokacija lahko lažna, prav tako izbereš "Prijavi zlorabo".
Uporabniki, ki dodajajo lažne lokacije, bodo o tem tudi obveščeni. V kolikor bodo svoje početje nadaljevali, njim bo odvzeta možnost dodajanja radarjev ali policijskih kontrol in tako bodo podatki v aplikaciji veliko uporabnejši. Lokacija, ki si jo prijavil je lahko tudi izbrisana, če se ugotovi, da je lažna.
Nastavitev za želeno širino območja smo premaknili v nastavitve delovanja. Torej sedaj lahko do seznama radarjev in policijskih kontrol dostopaš zgolj z enim klikom. Možnost nastavitve območja je med 3 do 30 kilometrov.

2018 © Vse pravice pridržane – BrezKazni.si